Jak zařídit dětský pokoj v námořnickém stylu?

22.10.2024

Námořnická tématika je v interiérovém designu oblíbená především díky živým, a zároveň harmonickým barvám a originálním námořnickým doplňkům. Proto dětský pokoj zařízený v námořnickém stylu může být skvělým nápadem. Univerzální barvy se budou dobře prezentovat v chlapeckém i dívčím pokoji a námořnické dekorace přinesou příjemné vzpomínky na letní dovolenou. K zařizování pokoje v námořnickém stylu se hodí zajímavé doplňky nebo nástěnné dekorace, které zdůrazní styl pokoje, ale budou také funkční. Je důležité, aby dětský pokoj nebyl jen stylovým interiérem jako z katalogu, ale plnil i svou funkci – byl místem pro učení, zábavu i odpočinek.

Jak zařídit dětský pokoj v námořnickém stylu?


V tomto článku:

1. Bílé a modré pruhy, nebo třeba plážový motiv?

2. Jaký nábytek vybrat do pokoje v námořnickém stylu?

3. Doplňky a dekorace v námořnickém stylu , které dodají charakter - ty nejlepší dekorace a nástěnné dekorace

4. DIY výrobky vám umožní personalizovat váš interiér - námořnické barvy a námořnické motivy v interiéru



Bílé a modré pruhy, nebo třeba plážový motiv?

Když chceme navrhnout dětský pokoj v námořnickém klimatu, jednou z prvních voleb je barva stěn. Námořnický interiér si spojujeme s malebnou přímořskou krajinou, čehož docílíme díky tapetám s motivem pustého ostrova nebo krásné hlubiny oceánu. Stěna s takovou krajinou nás jistě vrátí do kouzelných chvil strávených u moře.

Alternativou k barevným tapetám s krajinou mohou být barevné stěny. Modré a bílé pruhy připomínající mořské vlny dodají šmrnc a živé modré odstíny dodají hloubku a charakter. Barvy do námořnického aranžmá vycházející z klasické palety barev, jako je bílá, tmavě modrá a odstíny modré, budou ideálním základem pro dekorace v námořnickém stylu.

Pokoj pro chlapce - vlastnosti námořnického stylu a funkční interiér pro dítě

Aranžmá v námořnickém stylu je perfektním nápadem do chlapeckého pokoje. Pokoj v námořnickém stylu pro kluka bude plný modrých a bílých barev. Stejně dobře poslouží zde i tapety s motivy lodí. Pokoj v námořnickém stylu je také místem pro plážově odstíny žluté barvy a červené odstíny lodních vlajek. Chlapecký pokoj v námořnickém stylu umožní vašemu dítěti probudit fantazii.

Naopak námořní dívčí pokoj s námořnickou tematikou může být uspořádán s ohledem na motiv moře a teplých pláží.

Bílé a modré pruhy, nebo třeba plážový motiv?

Jaký nábytek vybrat do pokoje v námořnickém stylu?

Zařizování dětského pokoje v námořnickém stylu se může pro rodiče i děti proměnit ve fascinující dobrodružství. Pokud jde o výběr dětského nábytku do interiéru s námořnickou tematikou, jako jsou postele, komody, psací stoly nebo šatní skříně, je klíčové, aby nábytek byl jednoduchý a elegantní. Klasický bílý a dřevěný nábytek bude perfektní volbou do takového interiéru, dodá mu lehkost a útulnou atmosféru. Chceme-li však vnést trochu barevnosti nebo ještě více podtrhnout námořnickou atmosféru v interiéru, můžeme zvolit nábytek s námořnickými motivy, například v podobě jemných dekorací na předních stranách nábytku nebo charakteristická madla ve tvaru mušle nebo v podobě lodního lana.

Perfektní produkty do pokoje s námořnickou tematikou - pokoj v námořnickém stylu a nábytek pro nejmenší

Milovníci přímořské atmosféry se mohou rozhodnout pro patinovaný nábytek, který vypadá jako starý nábytek přímo z přímořské chaty. Nejlepším doplňkem do takového interiéru může být stará truhla nebo ratanové křeslo, které odráží charakter námořnické stylizace. Stylizované postele ve tvaru lodí mohou vzít vaše dítě na fantastickou plavbu plnou fascinujících dobrodružství. Toto řešení jistě osloví malé průzkumníky a podnítí jejich fantazii.

Jaký nábytek vybrat do pokoje v námořnickém stylu?

Doplňky a dekorace v námořnickém stylu , které dodají charakter - ty nejlepší dekorace a nástěnné dekorace

Bytové doplňky jsou skvělým způsobem, jak doplnit celé aranžmá. Spojují jednotlivé kusy nábytku a místnost dohromady a vytvářejí jednotný celek. Z toho mohou těžit tematická aranžmá, jako je námořnický interiér.

Interiér v námořnickém stylu - textilie jako skvělý nápad pro výzdobu

Při aranžování místnosti v námořnickém stylu stojí za to použít kreativitu a svobodu při výběru detailů. Inspirativní doplňky a barevná harmonie udělají z interiéru nejen místo na spaní a zábavu, ale také útulnou oázu v mořském světě. Dekorační polštáře s motivem námořnické kotvy nebo ve tvaru mušle tento styl dokonale podtrhnou. Bílé a modré dětské deky a koberečky budou praktickým, ale i estetickým doplňkem k posteli nebo pohovce. Bílý nebo modrý dětský koberec s vysokým vlasem připomínajícím vlny bude skvělou základnou pro každodenní hraní a pokoj ještě víc zútulní.

Dekorace v námořnickém stylu - nástěnné dekorace, tapety a nástěnné dekorace

Dětský pokoj v námořnickém stylu je ideálním místem pro nástěnné dekorace. Tapety Sea stories nebo tapety z kolekce sky ocean jsou produkty, které mohou ozdobit dívčí nebo chlapecký pokoj v tomto stylu. Interiér dětského pokoje můžete ozdobit také dekoračními kormidly, majáky, plachetnicemi nebo figurkami ryb.

Osvětlení v námořnickém stylu, tedy funkční dětský pokoj

Nic nezdůrazní atmosféru v místnosti lépe než osvětlení. Lampy zavěšené na lanech nebo malé stolní lucerny vytvoří jedinečnou atmosféru.

Doplňky a dekorace v námořnickém stylu , které dodají charakter - ty nejlepší dekorace a nástěnné dekorace

DIY výrobky vám umožní personalizovat váš interiér - námořnické barvy a námořnické motivy v interiéru

Aranžmá s pomocí DIY předmětů vám umožní vytvořit personalizovaný interiér, který bude odrážet vkus a zájmy dítěte. Při zařizování dětského pokoje v námořnickém stylu snadno vytvoříme ručně vyráběné dekorace a doplňky do pokoje. Písek nasbíraný o prázdninách na pláži bude krásnou dekorací ve velké skleněné láhvi s korkovým uzávěrem. Barevné mušle neobvyklého tvaru dokážou na obyčejném rámu vytvořit zajímavou kompozici. Vše, co potřebujete, je lepidlo a trocha fantazie.

Motiv pustého ostrova

Při aranžování si můžete vybrat zajímavé verze námořnického stylu - motiv pustého ostrova může být obzvláště zajímavou možností. Jutové lano dokonale nahradí typické nábytkové knoflíky a úchytky a navíc zvýrazní motiv pustého ostrova v interiéru. Precizní montáž a estetické provedení zajistí, že úchytky budou nejen vypadat skvěle v námořnické stylizaci interiéru , ale budou také funkční. Interiér tak jistě získá svůj vlastní, jedinečný charakter.

Zpět