Darujte svému dítěti kousek nebe, tj. dětský pokoj s motivy nebe a oblaků

10.07.2024

Vytvořit jedinečný a útulný dětský pokoj je výzva, která může být radostná a inspirativní zároveň. Motiv oblaků dokáže dodat interiéru mimořádnou lehkost a zároveň navodit atmosféru klidu a bezpečí.

Dětský pokoj s motivy nebe a oblaků je návrh, který vám umožní vytvořit kouzelné místo, kde mohou dětské sny stoupat vzhůru. Obláčky jako dekorace do dětského pokoje a hlavní motiv jsou variantou pro děti i dospělé.

Darujte svému dítěti kousek nebe, tj. dětský pokoj s motivy nebe a oblaků


V tomto článku:

1. Dětský pokoj s motivem nebe a oblaků

2. Bílá oblaka a modrá obloha, anebo dětský pokoj v oblacích

3. Motiv oblaků v dětském pokoji, tedy nábytek v lehkém a světlém provedení

4. Doplňky a dekorace s motivy oblaků do dětského pokoje

5. Osvětlení noční oblohy, tedy aranžmá dětského pokoje s motivem nebe a oblaků

6. Dětský pokoj s oblaky, který roste s dítětem

7. Kreativní dětský pokoj s motivem nebe a oblaků



Dětský pokoj s motivem nebe a oblaků

Ústředním prvkem tohoto aranžérského nápadu jsou oblaka, které jsou nejen dekorativním motivem, ale také symbolickým prvkem navádějícím pocit svobody a bezstarostnosti. Volbou oblaků jako hlavního motivu vytváříme prostor, kde se děti mohou cítit jako v kouzelném světě plném dobrodružství.

Dětský pokoj inspirovaný oblaky může mít i prvky hvězd, měsíců, planet a slunce, tedy všeho ostatního, co lze na nebi najít.

Dětský pokoj s motivem nebe a oblaků

Bílá oblaka a modrá obloha, anebo dětský pokoj v oblacích

Univerzální a nadčasová bílá barva, jemné odstíny modré nebo šedé – to vše dokonale odráží lehkost mraků. Kombinace těchto barev vytvoří harmonický celek a zároveň odráží přirozené barvy oblohy. Místnost díky tomu získá příjemnou atmosféru, napomáhající relaxaci a klidu. Tyto barvy se mohou objevit jak na stěnách, tak na dětském nábytku.

Dětský pokoj s prvky oblaků lze zařídit i v růžové nebo béžové barvě.

Bílá oblaka a modrá obloha, anebo dětský pokoj v oblacích

Motiv oblaků v dětském pokoji, tedy nábytek v lehkém a světlém provedení

Při zařizování interiéru dětského pokoje s motivy oblaků bude vhodný nábytek v minimalistickém stylu, který dodá prostoru lehkost a usnadní udržování pořádku. Dětský pokoj inspirovaný nebem a oblaky je vhodné vybavit jednobarevným nábytkem. Oblaka v aranžmá dětského pokoje se mohou na nábytku objevit jako jemné detaily. Krásně bude vypadat i nábytek s prvky v barvě přírodního dřeva.

Uspořádání dětského pokoje s dekorem nebe a oblaků by mělo být lehké, takže nábytek na vysokých nohách bude zde dobře fungovat.

Motiv oblaků v dětském pokoji, tedy nábytek v lehkém a světlém provedení

Doplňky a dekorace s motivy oblaků do dětského pokoje

Nezapomínejme ani na doplňky, jako jsou lampy ve tvaru mraků, obrazy zobrazující oblohu plnou hvězd nebo polštáře ve tvaru obláčků. Tyto drobné prvky udělají prostor pro děti útulnějším a zároveň podpoří dětskou fantazii. Obláčky lze také snadno vnést do výzdoby dětského pokoje prostřednictvím textilií: povlečení, přikrývek a závěsů s tímto motivem.

Doplňky a dekorace s motivy oblaků do dětského pokoje

Osvětlení noční oblohy, tedy aranžmá dětského pokoje s motivem nebe a oblaků

Vyplatí se také investovat do osvětlení, které je vhodné pro navození atmosféry noční oblohy. Lampy s jemným světlem, připomínající hvězdy nebo projektor noční oblohy, jsou perfektním řešením, které ozvláštní večerní chvíle. Dětský pokoj s motivy nebe díky tomu bude obzvláště estetický a tmavý pokoj hezky osvětlí.

Osvětlení noční oblohy, tedy aranžmá dětského pokoje s motivem nebe a oblaků

Dětský pokoj s oblaky, který roste s dítětem

Klíčovým prvkem tohoto aranžmá je variabilita, která umožňuje přizpůsobit pokoj různým fázím vývoje dítěte. Dětský pokoj s motivy nebe a oblaků by měl růst s dítětem, proto je dobré volit řešení, která budou fungovat pro děti různého věku. Dostatečně velké dětské postele poslouží batolatům i větším dětem a univerzální dětské komody vždy pojmou všechny dětské věci a oblečení.

Dětský pokoj s oblaky, který roste s dítětem

Kreativní dětský pokoj s motivem nebe a oblaků

Dětský pokoj s motivem nebe a oblaků je nejen atraktivním aranžmá, ale také místem, kde může dítě rozvíjet svou fantazii a kreativitu. Díky tomuto designu se prostor stane nejen funkčním místem na spaní či hraní, ale také kouzelným místem, kde se mohou plnit dětské sny. V takovém uspořádání je vhodné na stěne za dětským psacím stolem nalepit tapetu s motivy oblaků nebo samolepky na zeď se jstejným motivem, které ji krásně ozdobí.

Zpět