Co je quiet luxury v interiérech?

12.07.2024

Quiet luxury je přístup k interiérovému designu, který vychází z myšlenky harmonického spojení vysoce kvalitních materiálů, precizních detailů a jemné estetiky, vytvářející atmosféru klidu a elegance. Na rozdíl od extravagantnějších stylů se quiet luxury interiéry zaměřují na minimalismus, ale nepostrádají luxus ani komfort užívání. To, co charakterizuje tichý luxus, je klidná elegance, která nedává najevo své bohatství, ale vyzařuje rafinovanou jednoduchost. Quiet luxury stylizace interiéru zahrnuje ty nejkvalitnější materiály, jemné barvy, precizní detaily, minimalismus a kvalitní zpracování. Jedná se o nadčasové interiéry, které vytvářejí klidnou, relaxační a příjemnou atmosféru pro obyvatele.

Co je quiet luxury v interiérech?


V tomto článku:

1. Tichý luxus v interiérech, tedy tlumená paleta barev a přirozené světlo

2. Interiéry ve stylu quiet luxury. Velmi kvalitní materiály a různé textury materiálů

3. Méně znamená více. Minimalistická, tichá luxusní estetika a funkčnost

4. Jak zařídit obývací pokoj ve stylu quiet luxury?



Tichý luxus v interiérech, tedy tlumená paleta barev a přirozené světlo

Quiet luxury aranžmá klade velký důraz na jemné odstíny a elegantní barvy, které interagují se světlem a vytvářejí atmosféru luxusu a sofistikovanosti. Pastelové odstíny, jemná béžová a tlumená šedá tvoří neutrální pozadí, které umožňuje zvýraznit kvalitní materiály a povrchové úpravy a dodávají interiéru eleganci a pohodlí. Toto jemné barevné schéma vytváří harmonickou paletu barev, která lahodí oku i tělu.

Neutrální, klidné barvy často doprovázejí elegantní, syté odstíny zelené, tmavě modré nebo vínové. Syté barvy dokonale zvýrazní prvky vybavení, které jsme vybrali, a dodají místnosti charakter. Jejich strategická poloha přitahuje pozornost a noblesní tóny vytvářejí vyvážený a inspirativní prostor.

Kombinace přirozeného světla s pečlivě vybraným umělým osvětlením umožňuje dosáhnout ideálních světelných podmínek v interiérech ve stylu quiet luxury. Bodové osvětlení a svítidla nebo LED pásky lze použít ke zvýraznění architektonických a dekorativních detailů a vytvořit tak jemné kontrapunkty. Přirozené osvětlení dále zvýrazňuje přirozené barvy a minimalistický styl interiérů, dodává jim hloubku a charakter. Díky této kombinaci můžete vytvořit atmosféru rovnováhy a harmonie, kdy přirozené světlo podtrhuje jemnost barev a umělé osvětlení dodává eleganci a zvýrazňuje vybrané detaily a vytváří příjemnou auru.

Tichý luxus v interiérech, tedy tlumená paleta barev a přirozené světlo

Interiéry ve stylu quiet luxury. Velmi kvalitní materiály a různé textury materiálů

Elegance, minimalismus a sofistikovanost jsou hlavními rysy stylu quiet luxury, a proto je interiérový design založen především na kvalitních materiálech. Přírodní dřevo, mramor, hedvábí, samet a kůže jsou jen některé z jedinečných materiálů, které dodávají interiéru charakter a mimořádné kouzlo. Rozmanitost textur dodává prostoru hloubku a komplexnost a vytváří příjemný kontrast mezi hladkými a drsnými povrchy, mezi matnými a lesklými prvky. Dřevěné podlahy lze kombinovat s hedvábnými závěsy a kamenné kuchyňské pracovní desky mohou harmonicky ladit s měkkým čalouněním nábytku do obývacího pokoje. Tato rozmanitost vytváří zajímavý vizuální efekt a dodává interiéru teplo a útulnost. Důležité je také precizní zpracování, protože každý detail hraje důležitou roli v uspořádání prostoru. Quiet luxury interiéry vyzařují harmonii, eleganci a luxus, to vše díky velmi kvalitnímu vybavení a neobvyklým texturám materiálů.

Interiéry ve stylu quiet luxury. Velmi kvalitní materiály a různé textury materiálů

Méně znamená více. Minimalistická, tichá luxusní estetika a funkčnost

Aranžmá ve stylu quiet luxury kombinuje minimalistickou estetiku s funkčností a vytváří harmonický interiér. Tato jemná forma luxusu je založena na principu „méně znamená více“, což znamená omezit počet prvků a zaměřit se na nejdůležitější detaily. Minimalistická estetika se vyznačuje jednoduchými liniemi, šetrným používáním dekorací a výběrem přírodních materiálů s čistým tvarem a povrchovou úpravou. Diskrétní luxus se vyhýbá přebytečným dekoracím a zbytečným prvkům a zaměřuje se na funkčnost. Nábytek je funkční a zároveň elegantní, což umožňuje pohodlné využití prostoru. Každý prvek má své místo a účel, díky čemu jsou interiéry nejen estetické, ale i praktické. Minimalistická estetika a paleta barev také děla interiéry opticky většími a prostornějšími, což má pozitivní vliv na pohodlí uživatelů.

Méně znamená více. Minimalistická, tichá luxusní estetika a funkčnost

Jak zařídit obývací pokoj ve stylu quiet luxury?

Obývací pokoj ve stylu tichého luxusu je prostorem, který potěší svou estetikou, smyslem pro každý detail a především je přátelský k vnitřnímu rozjímání a pohodlí svých obyvatel. Základem této stylizace je velmi kvalitní dřevo v podobě masivních dřevěných stolů, dřevěných šatních skříní a dřevěných komod, které interiéru propůjčují teplo a přírodní půvab. Díky ušlechtilým látkám, jako je hedvábí, samet nebo len použitých na závěsy či textilie, bude interiér působit prostorněji a luxusněji. Kožený nábytek do obývacího pokoje, jako jsou pohodlné sedací soupravy, kožené rohové sedací soupravy a křesla, dodají obývacímu pokoji nádech vytříbeného pohodlí. Minimalistické doplňky, jako jsou polštáře nebo designové lampy, budou dokonale ladit se zbytkem dekoru a zdůrazní jeho klidný charakter. Umění v podobě plakátů, soch nebo štuků dodá obývacímu pokoji osobní charakter a vytvoří jedinečnou atmosféru.

Zpět